Mulțumiri

Vă mulțumesc că ați rupt putin din timpul dumneavoastră pentru a vizita acest blog. Sper din toată inima să vă placă ce ați găsit. Doar asa pot să mă bucur, altfel nu merită timpul pierdut. Vreau să împărtășesc și altora câte ceva, vreau să schimbăm idei din domeniile ce ne interesează.

miercuri, 1 decembrie 2010

Electronica-pasiune mare

   Sunt tehnician electronist, electonica este una din pasiunile mele de pe vremea copilariei si nu m-am lecuit de ea nici la cinzeci si ceva de ani. Pe la saizeci de ani nu mai am chef si nici timp de mesterit si vederea a cam slabit.  De pe urma ei imi castig painea. Cum am inceput?....
 Aveam un var care cumpara aparate radio portabile si avea marea pasiune sa umble in ele si la scurt timp le strica. Mergea cu ele la reparat si de pe acolo mai afla cate ceva. El imi povestea si mie cate ceva si asa am prins microbul. Am inceput cu aparate de radio cu casti construite in sapuniere cu antena o sarma de cativa metri intinsa pe sus si legatura la pamant, cu tranzistoare EFT, P, MP-uri.
Aveam ciocan de lipit incalzit la aragaz. Pentru lipit foloseam cositor si pasta, nu se stia pe atunci de fludor, iar acum am ajuns sa lucrez pe aparate cu componente SMD. Vreau sa postez aici o parte din proiectele realizate de mine in acest domeniu si  alte aparate concepute de altii care sunt interesante. Eu merg mai mult pe latura de aparate cu diferite utilizari si automatizari.
O poza de la fosta masa de lucru, puteti vedea aici:

   

4 comentarii:

  1. Sa ne traiesti nene Jean, pacat ca oamenii ca mata sunt rari... dar am eu o vorba: "dinozaurii" de noi n-o s-o mai ducem o vesnicie , si-o sa lasam locul generatiei PROstii nostri... Interesant blogul, si vad ca inca mai am de citit in domeniul enigmelor SF, chiar daca am mancat si mananc pe paine literatura asta. Si apropo, Cristian, electronist... ce brodeala d'eacului, vorba bancului... Mi-ar face placere sa putem sta de vorba mai mult..
    Eu sunt de gasit zilnic pe mess, la id brainsmartman@yahoo.com
    Inca o data, sunt onorat ca te-am cunoscut!
    Stima, '
    Cristian

    RăspundețiȘtergere
  2. Satut Cristian, Am trimis un raspuns pe mail.
    O seara buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte dragut articol.Sper ca faceti parte si din comunitatea noastra, comunitatea electronistilor din Romania, comunitatea Elforum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da asa este. Dl jean A PREZENTAT pe Elforum Voltampermetrul digital cu LCD dupa schema poloneza.A fost recomandat tuturor datorita performantelor obtinute..Interesante realizari si abordari ale unor fenomene neelucidate inca pe deplin de omenire, sau....cineva stie si chear beneficiaza de ele
    Lecturez cu placere site-ul dlui JEAN SI II DORESC MULTE REALIZARI SI PREZENTARI LA FEL DE FRUMOASE SI INTERESANTE.Unele trezesc melancolii..

    RăspundețiȘtergere

Postări populare