Multumiri

Va multumesc ca ati rupt putin din timpul dumneavoasta pentru a vizita acest blog. Sper din toata inima sa va placa ce ati gasit. Doar asa pot sa ma bucur, altfel nu merita timpul pierdut. Vreu sa impartasesc si altora cate ceva, vreau sa schimbam idei din domeniile ce ne intereseaza.

luni, 19 decembrie 2011

Circuit pentru incarcarea acumulatorului Li-Ion

Un montaj simplu pentru incarcarea acumulatorului Li-Ion puteti vedea in schema de mai jos.
Este facut si sunt multumit cum functioneaza. Schema am gasit-o pe net cu ceva timp in urma.
Modificand valoarea rezistorului R5, putem ajusta tensiunea de iesire pt. a avea exact 4,1 V
Mai multe detalii despre acest incarcator gasiti aici.
Mai multe informatii privind modul de incarcare a acumulatorului Li-Ion puteti gasi aici:
In poza de mai jos avem cablajul si dispunerea pieselor.

3 comentarii:

  1. Salutare! Ma intereseaza daca, intre timp, au aparut si alte scheme superioare acesteia.Ceva cu care sa pot incarca doi acumulatori 18650 de 3400 mh, care sa deconecteze automat la incarcarea complecta....Stima!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut. am o grupare de celule de laptop totala de 18,5V-26,4Ah Li-Ion. Cum pot sa incarc aceasta grupare cu afisaj care sa imi arate cand sa finalizat incarcarea si eventual sa decupleze. Ma ajuta cineva cu vro schema? M-ar interesa sursa de alimentare in comutatie cu leduri pentru timpul incarcarii si finalizarea incarcarii. Va multumesc mult si sper sa ma ajutati :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu detin o asemenea schema. Acei acunulatori au incorporat in interior un montaj electronic destul de complex prin intermediul caruia se incarca fiecare element in parte.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare