Multumiri

Va multumesc ca ati rupt putin din timpul dumneavoasta pentru a vizita acest blog. Sper din toata inima sa va placa ce ati gasit. Doar asa pot sa ma bucur, altfel nu merita timpul pierdut. Vreu sa impartasesc si altora cate ceva, vreau sa schimbam idei din domeniile ce ne intereseaza.

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Continuare la articolul Black Holes - Gauri negre

Primul articol poate fi citit aici.

Credinta mea in legatura cu Gaurile Negre este redata de urmatorul citat:
Eu nu cred ca in centrul galaxiilor sunt gauri negre asa cum este definit acest termen, cred ca este vorba de cu totul alta forma de energie si stare a materiei. In momentul de fata, noi nu avem misloacele si intelegerea necesara asimilari unei astfel de realitati.

In ultima vreme au aparut o serie de articole in care si alti oameni incep sa se indoiasca de existenta acestor entitati cosmice. Nu ma consider un om de stiinta dar asa gandesc pe baza informatiilor acumulate de-a lungul timpului. Sunt si oameni de stiinta care se indoesc de existenta lor. Un articol interesant a aparut in revista Magazin dar si in diferite ziare pe aceasta tema.
Citat din articol:
De 30 de ani Stephen Hawking, fizicianul teoretician de la Universitatea Cambridge, considerat cea mai stralucita minte dupa Einstein si sustinatorii lui au promovat teoria existentei Gaurilor Negre. Stephen Hawking  este cel care a devenit, intre timp o somitate in domeniul Gaurilor Negre din Univers, demonstrand teoretic existenta lor. Cartile de specialitate, enciclopediile lumii au preluat aceasta teorie si orice fizician care si-a exprimat indoieli a fost combatut. Iata ca, astrofizicianul indian Abhas Mitra, seful catedrei de Astrofizica Teoretica de la Bhabha Atomic Research Centre (BARC) din Mumbai, India, a avut "curajul" stiintific de a pune sub semnul intrebarii teoria lui Hawking intr-un articol publicat in anul 2000. A devenit astfel "astrofizicianul anti-Gauri Negre" cum l-a caracterizat partinitor revista Nature. El afirma ca acele Gauri Negre descoperite intre timp, nu sunt de fapt Gauri Negre, ci cu totul altceva. Cum este de inteles, majoritatea covarsitoare a cercetatorilor a respins concluziile lui Mitra. Si, desi  Mitra a invitat mai multi teoreticieni ai Gaurilor Negre, incluzandu-i pe Hawking si Jayant Narlikar din India sa-i comenteze critic articolul, nimeni nu a raspuns. Prea "incurcati" de a fi asociati cu un om care l-a contrazis pe Hawking, ba chiar si colegii lui Mitra au inceput sa-l evite. Pentru ca, in final, autoritatile sa-l mute pe Mitra de la catedra de fizica teoretica sub un pretext oarecare.

Pana la urma,Hawking a admis la Dublin, ca nu exista practic Gauri Negre "in sens absolut". In esenta, spunea Hawking la Dublin, "noile" Gauri Negre nu sunt un fel de devoratoare totale de materie, dimpotriva, ele continua sa emita radiatie mult timp. Or, asta era chiar ceea ce scrisese Mitra in articolul din anul 2000. Initial Hawking afirmase ca, Gaurile Negre distrug totul, inclusiv informatia, ceea ce contazice legile fizicii cuantice care spune ca informatia nu poate fi nicio data complet stearsa.
Ideile lui Mitra i-au inspirat pe fizicienii americani Stanley Robertson si Darryl Leiter care au confirmat in 2002 ca presupusele Gauri Negre au campuri magnetice intense, asa cum prezisese Mitra, si ca, prin urmare nu sunt Gauri Negre. Deoarece Gaurile Negre nu pot avea camp magnetic. Se apropie ziua in care manualele si enciclopediile lumii va consemna ca, in realitate, celebrele Gauri Negre imaginate de Stephen Hawking nici nu exista. De cat, poate, in imaginatia saraca a unora.
http://www.revistamagazin.ro/content/view/9799/20/

Dupa mine este un articol foarte interesant si vine in sustinerea crezului meu in legatura cu asa zisele Gauri Negre. Deci, pana la urma, Hawking a admis ca nu exista practic Gauri Negre "in sens absolut". In esenta, spunea Hawking, "noile" Gauri Negre nu sunt un fel de devoratoare totale de materie, dimpotriva, ele continua sa emita radiatie mult timp. Observati ca a aparut cuvantul ,,noile", Asta inseamna ca, Gaurile Negre nu mai sunt cum se credea la inceput si cum s-a zis despre ele ,,devoratoare totale de materie", emit energie. Dupa mine denumirea de Gauri Negre la momentul actual este gresita. Ea exprima un proces fizic inca ne cunoscut de noi oamenii. Ele sunt un fel de reciclatoare de materie - energie si nu numai. Asa cum spunea intr-un articol pe SCIENCIA.ro Catalina Oana Cruceanu ,, Strada pe care o avem de parcurs pentru a înţelege pe deplin aceste obiecte este încă lungă şi plină de obstacole, va sfârşi cu o poartă spre o altă stradă, chiar mai complicată dar şi mai fascinantă".
Adevarul este ca nu stim mare lucru in legatura cu aceste entitati cosmice si mai avem multe de aflat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare