Multumiri

Va multumesc ca ati rupt putin din timpul dumneavoasta pentru a vizita acest blog. Sper din toata inima sa va placa ce ati gasit. Doar asa pot sa ma bucur, altfel nu merita timpul pierdut. Vreu sa impartasesc si altora cate ceva, vreau sa schimbam idei din domeniile ce ne intereseaza.

duminică, 19 iunie 2011

Ture cu bicicleta

  Cu mult timp in urma am cumparat o semicursiera.
  Am inceput sa fac plimbari prin imprejurimile Bucurestiului. Era  o relaxare dupa o saptamana de munca. Atunci, acele locuri erau mult mai linistite si frumoase, multa verdeata. Acum locurile s-au umplut de vile, case si moluri. Aglomeratie, masini, praf, poluare, se construieste peste tot.
  Am dat ture prin padurea Baneasa, Pipera–Tunari, Moara Vlasiei, Stefanesti, Padurea si manastirea Cernica, manastirea Pasarea, Clinceni, etc. De fiecare data aveam cu mine un aparat foto, am fotografiat diverse locuri si peisaje frumoase.
Dupa ce m-am antrenat in jurul orasului mi-am propus sa fac si alte excursii. Am facut Bucuresti – Buzau  de vreo trei ori. Am fost la Vulcanii Noroiosi. Vezi aici pozele.
Am dat ture prin localitatile din Buzau pe drumul national DN2C si drumurile aferente. O parte din pozele pot fi vazute pe wikimapia, daca dati clik pe localitatile respective: Gheraseni, Maxenu, Smeeni, Moisica, Albesti, Udati, Caltuna, etc.
La fel am poze pe wikimapia cu manastirea Cernica, Pasarea dar si altele.
  Am organizat impreuna cu fratele meu o excursie Bucuresti – Ploiesti – Sinaia – Brasov, pe DN1 cu intoarcere prin Cheia pe DN1A- Ploiesti - Bucuresti. Cand pleci intr-o excursie de acest gen este bine sa prevezi toate situatiile care pot aparea, asa ca ne-am pregatit destul de temeinic. A fost o excursie frumoasa de patru zile, ne-am testat capacitatile la mersul pe bicicleta. Cateva poze din acea excursie pot fi vazute aici.
Am fost foarte fericiti si mandri de realizarea noastra. Am prins curaj si in urmatorii ani am planificat o excursie pe Transfagarasean. Excursie care, credeam noi, vom fi cei mai tari daca facem asta.
  Am inceput sa facem planificarea, sa punem la punct ce bagaje urma sa luam cu noi, unde sa dormim, distante kilomertice, hartii, perioada, etc. Traseul pana la Pitesti nu era prea interesant, am hotarat sa punem bicicletele la tren la bagaje si sa incepem excursia pe bicicleta de acolo. A fost o excursie foarte frumoasa dar si foarte grea. Mai ales bucata de traseu de la cabana Capra pana la tunel la Balea Lac. Nu stiu daca acum as mai fi in stare sa fac asta. Am traversat muntii si am facut la stanga pe E68 pentru a ajunge in Sibiu. Ne-am intors pe valea Oltului, Calimanesti – Caciulata – Ramnicu Valcea si iarasi Pitesti de unde eu urma sa iau ternul spre Bucuresti. Fratele meu a continuat excursia in acea noapte pe bicicleta pana la Rosiori de Vede – Teleorman, punctul lui de plecare.
 A fost o experienta unica ce nu va fi uitata usor. Credeam noi ca vom fi singurii nebuni care au incercat asa ceva, dar ne-am inselat, au mai fost si altii. Ba chiar am vazut si doua femei coborand cu bicicletele de la cabana Capra care aveau un bagaj dublu ca marime fata noi. Aveau niste fete….Probabil asa le aveam si noi cand am ajuns la Balea Lac. Cateva poze din aceasta excursie pot fi vazute aici.
Pacat ca nu mai pot sa fac asfel de excursii acum avem o varsta. Dat tot mai biciclesc prin Bucuresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare