Multumiri

Va multumesc ca ati rupt putin din timpul dumneavoasta pentru a vizita acest blog. Sper din toata inima sa va placa ce ati gasit. Doar asa pot sa ma bucur, altfel nu merita timpul pierdut. Vreu sa impartasesc si altora cate ceva, vreau sa schimbam idei din domeniile ce ne intereseaza.

sâmbătă, 5 martie 2011

Programator ISP Flash Microcontroller Ver 3.0a


Acest programator ISP poate fi folosit fie pentru programarea în sistem sau ca un programator SPI pentru dispozitive programabile ISP de tip Atmel. Interfata de programare este compatibila cu hardware-ul STK200. Utilizatorii de STK200 pot folosi, de asemenea, software-ul cu care pot program atât AVR 8051 şi dispozitive de serie.

Hardware
Figura 1 -schema circuitului de interfaţă-programator în sistem (ISP). IC 74HCT541 are rol de tampon si de a izola semnalele  de la portul paralel (LTP). Este necesar să se folosească un integrat de tip HCT pentru a vă asigura că programatorul ar trebui să funcţioneze la 3V, semnalele de la portul paralel.
  Figura 2 -schema circuitului programator (SPI) stand-alone, alimentarea este asigurată de portul USB PC-ului care poate furniza 5V la un de curent 100mA maxim.
Se ia un cablu USB ieftin, se taie la un capat si se ataseaza un conector pentru programator, firul roşu este 5V si negru este 0V. Eu am montat o sursa de 5V direct pe placa programatorului (78L05) si folosesc un alimentator de 9-12V pentru alimentare.
Interfata tampon pentru portul de imprimantă este aceaşi ca în figura 1. Pentru microcontroler poate fi folosit un soclu ZIF cu 40 pini.
Acest programator poate fi folosit pentru a programa dispozitivele din seria 89S, şi dispozitivele AVR seria care sunt compatibile la pini cu 8051, 90S8515. Pentru alte dispozitive serie AVR utilizatorul poate face un adaptor pentru dispozitive cu 20, 28 şi 40
pini. Numerele de pini arătate în paranteze corespund conectorului, portului paralel de la PC. Pentru detectarea hardware-ul automat, este necesar ca intre pini scurt 2 şi 12 din conector DB25,sa fie un strap (scurt), în caz contrar dispozitivul nu va functiona.
Dispozitivul construit de mine arata ca in poza de mai sus.

Software-ul foloseste portul paralel adică LPT1.
Fişierul ISP-30a.zip conţine programul principal şi I / O driverul de port. Toate fişierele sunt în acelaşi dosar. O vedere cu interfata programului este prezentat în figura 3 de pe pag. originala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare