Multumiri

Va multumesc ca ati rupt putin din timpul dumneavoasta pentru a vizita acest blog. Sper din toata inima sa va placa ce ati gasit. Doar asa pot sa ma bucur, altfel nu merita timpul pierdut. Vreu sa impartasesc si altora cate ceva, vreau sa schimbam idei din domeniile ce ne intereseaza.

miercuri, 20 aprilie 2011

Stellarium - simulator astronomic digital

Stellarium este un program gratuit, disponibil pentru Linux, Windows şi Mac OS X, un excelent instrument pentru învăţarea constelaţiilor şi corpurilor cereşti.
Stellarium, poate să indice numele fiecărui corp ceresc vizibil, vă dă posibilitatea de a deveni observator în orice loc de pe suprafaţa terestră folosind coordonate geografice sau prin selectarea unei locaţii din lista predefinită a oraşelor lumii. De asemenea, programul rulează în timp real. Programul oferă un real ajutor pentru cei care fac primii paşi în astronomie. Dacă vreţi să ştiţi cum se numesc stelele, planetele şi nebuloasele la care vă uitaţi, nu trebuie decât să bifaţi opţiunea de etichetare a acestora. La fel este şi în cazul constelaţiilor.
Utilizarea aplicaţiei este destul de simplă. Aceasta rulează pe tot ecranul, iar cele două bare cu instrumente sunt poziţionate în colţul stâng din partea de jos, devenind vizibile numai când plasaţi cursorul în acea direcţie.
Mai multe puteti citi pe scientia.ro sau aici: www.stellarium.org
Descarcarea programului pentru Windows poate fi facuta de aici.

Un alt program pe aceasta tema este renumitul program "CELESTIA", tot gratuit (www.shatters.net/celestia). Acest program simuleaza zborurile cosmice in mod 3D. Practic poti "calatori" peste tot in universul cunoscut.
Eu am folosit si acest program, este excelent si merita testat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare